top of page

תשובות לשאלות נפוצות בראיון עבודה

שאלות נפוצות ראיון עבודה

ראיון עבודה עשוי להיות סיטואציה מלחיצה מאוד. על מנת להגיע רגועים ומוכנים ככל האפשר ולשפר את סיכויי הקבלה שלכם, רצוי להתכונן למספר שאלות נפוצות בראיונות עבודה ולהכין את תשובתכם מראש. מומחית ההשמה והתעסוקה של NEXT WORK עם מספר שאלות הנפוצות בראיונות העבודה והתשובות הרצויות להן:

ספרו על עצמכם: רוב המראיינים נוטים לפתוח את הראיון בשאלה זו. המראיין רוצה לשמוע מעט פרטים כלליים עליכם, ובעיקר לבחון כיצד אתם מציגים את עצמכם. ההצגה העצמית צריכה לערוך כדקה או שתיים לכל היותר. ענו בצורה פתוחה ובנימה נינוחה אך היו ממוקדים ותמציתיים. ספרו מעט פרטים אישיים לפי בחירתכם, ספרו על רקע מקצועי באופן תמציתי. זכרו – כשמראיין מעוניין להרחיב – הוא יפנה אליכם שאלות ספציפיות נוספות.

  1. מדוע עזבתם את העבודות הקודמות שלכם? עזיבת עבודה היא דבר מקובל. ניתן להסביר את המעבר בין עבודות לשאיפה להתקדם בעבודה, רצון לעבודה בחברה גדולה או מוכרת יותר וכדומה. הדגישו שסיום העבודה נעשה בצורה חיובית ושהעברתם חפיפה מסודרת למחליפכם. אם אינכם מועסקים כעת הימנעו מהתייחסות שלילית למעסיקים קודמים או להאשים אחרים והשתדלו לענות על השאלה בצורה עניינית.

  2. מדוע בחרתם לעסוק במקצוע הזה / מה אתם אוהבים בתפקיד? במידה וכבר רכשתם ניסיון בתפקיד זה – תוכלו להסביר מדוע התחום המקצועי הזה מעניין אתכם ומה אתם אוהבים בתפקיד. במידה ואין לכם ניסיון בתחום, התמקדו ביתרונות שאתם רואים בתפקיד, מדוע הוא מתאים לכם וביכולת שלכם ללמוד מהר.

  3. למה אתם חושבים שאתם מתאימים לתפקיד? לשאלה זו יש להשיב בהחלטיות ובמידה מסוימת של התלהבות, על מנת להבהיר עד כמה אתם מעוניינים בתפקיד ובעלי מוטיבציה גבוהה להצליח בו. הסבירו כיצד הניסיון ו/או ההשכלה שרכשתם יסייעו לכם להצליח בתפקיד, ציינו תכונות אופי רלוונטיות, תחומים בהם הצטיינתם בעבר המראים שביכולתכם לבצע את התפקיד בהצלחה וכדומה.

  4. מה הכי חשוב לכם במקום העבודה הבא שלכם? חשוב שלא תענו תשובה שבה נראה כי אתם מעוניינים רק "לקבל" ממקום העבודה. הבהירו כי אתם יודעים שיש שני צדדים למטבע וכי במקום העבודה אתם אמורים גם לתת ולתרום וגם לקבל.

  5. מהן התכונות החיוביות הבולטות שלכם? לשאלה זו חשוב לענות בכנות, בבטחה וללא הצטנעות או רברבנות מופרזת. התמקדו ב-3-5 תכונות בולטות שלכם שיכולות לבוא לידי ביטוי בתפקידכם הקודם או החדש למקרה ותתבקשו לפרט עליהן.

  6. מהן התכונות השליליות שלכם? שאלה זו באה לבדוק אם המרואיין נלחץ משאלות קשות ומכשילות ולכן יש לענות בביטחון. חשוב לציין תכונות שבאמת נחשבות שליליות אך כאלה שאינן יכולות לפגוע בעבודתכם בתפקיד ולהציגן באופן מתון. תמיד חשוב לציין גם את האופן בו אתם מצליחים להתגבר על הקושי ולא לפגוע בעבודה.

  7. ספרו על בעיה שנתקלתם בה במסגרת עבודתכם, וכיצד פתרתם אותה. חשוב לספר מקרה אמיתי שבו נתקלתם ושהצלחתם להגיע לפתרון הגיוני. ציינו שעדכנתם או התייעצתם עם הממונים עליכם על מנת להראות כי אתם אמינים וקשובים לסמכות.

  8. מה אתה יודע על התפקיד? חשוב לבוא עם מירב הפרטים לא רק על החברה שבה אתם מתראיינים אלא גם על התפקיד הספציפי שאליו הגשתם מועמדות. דבר זה מראה עניין אמיתי ויסודיות. נסו להשיג כמה שיותר פרטים על המשרה – מה כולל תפקיד כזה בדרך כלל, מה אופי התפקיד וכדומה.

אם אתם מחפשים עבודה, צוות היועצים שלנו מזמין אתכם לשלוח קורות חיים, וילווה אתכם לאורך כל שלבי הגיוס, תוך הבנת צרכים ייחודים והתאמת פתרונות, בתהליך חיפוש העבודה תוך הפגנת רגישות, אכפתיות והבנת הלקוח.

Next Work- מבינים באנשים.

bottom of page