top of page

שפת גוף - חשובה יותר ממילים. הדגשים לראיון עבודה


שפת גוף ראיון עבודה

כשאנחנו ניגשים לראיון עבודה אנחנו נוטים להריץ לעצמנו תרחישים שעלולים לקרות בראיון, להתכונן לשאלות נפוצות ולהתאמן בתשובות עלינו לספק למראיין. אך למעשה תחום שאנשים רבים מזניחים בפקטור הרושם הראשוני אשר חשוב כמעט כמו בחירת המילים בראיון, אם לא יותר, הינו שפת הגוף. שפת הגוף שלכם היא תקשורת לא ורבלית שנותנת אינפורמציה רבה למראיין על סוג האופי שלכם והאם תתאימו למשרה, והיא קריטריון חשוב ומשמעותי בהחלטת המראיין האם להעסיק אתכם או לא.

על מנת לשדר שפת גוף נכונה למראיין, מומחית ההשמה של Next Work ריכזה עבורכם כמה טיפים חשובים:

לחיצת יד- לחיצת יד היא לא דבר ברור מאליו בראיונות. במקרה והמראיין יוזם לחיצת יד לחצו את ידו בחביבות ונחישות. הימנעו מלחיצה רפה וחלשה המעידה על חוסר ביטחון עצמי אך גם אל "תשברו את היד" למראיין עם לחיצה חזקה ואגרסיבית יתר על המידה. לפי מומחית ההשמה שלNext Work האופן המומלץ ללחוץ את היד הוא בצורה יציבה וחזקה אך לא מדי. לנסות לחייך, להסתכל בעיניי המראיין ולהוסיף אמירה מקרבת ונינוחה של "בוקר טוב" או "נעים מאוד". קשר עין- לקשר עין ישנן משמעויות נסתרות רבות. חוסר בקשר עין, קשר עין לא עקבי, עיניים מרצדות לכל הכיוונים ובכלל כל מבט שאינו ישיר ישדר תחושת לחץ ולפעמים אף אי אמינות שתקשה עליכם להתקבל למשרה. חשוב לשמור על קשר עין רציף עם המראיין. קשר עין יציב עם איש השיחה מעורר אמינות וישירות ומעיד עליכם כעל אנשים נינוחים ובעלי ביטחון עצמי גבוה. אופן הישיבה- חשוב לשים לב היכן אתם ממקמים את הכיסא שלכם במהלך הראיון. ישיבה מרוחקת משולחן המראיין תיצור מראה לחוץ ולא מחובר לראיון, ואילו ישיבה קרובה מדי אל כיסא המראיין עלולה לגרום לתחושה של פלישה למרחבו האישי. מקמו את הכיסא קרוב לשולחן אך במרחק סביר. הימנעו מהישענות על המרפקים או הנחת ידיים על שולחן המראיין, מה שעלול להתפרש כפלישה לטריטוריה וכהתנהגות מזלזלת ולא מכבדת. הניחו את התיק והמעיל לצידכם, לא על הברכיים ולא על שולחן המראיין. במהלך הראיון הקפידו לשבת זקוף בכיסא בצורה מלאה ולא בקצהו. הניחו את כפות ידיכם בצורה פתוחה ולא קפוצה בחיקכם, כלפי מעלה. דברו עם תנועות ידיים קלות שישארו בגבולות קווי הגוף.

טיפים נוספים- מומחית ההשמה של Next Work מוסיפה טיפים כלליים וחשובים. ברגע שאתם ישובים בכיסא ובטרם החל הראיון, קחו נשימה עמוקה ונסו להיות אותנטיים בהתנהגות ובתשובות. הקפידו על קול נעים, בקצב קולח ולא מונוטוני. מותר ואף רצוי לחייך! אמנם חיוכים רבים מדי עלולים להעניק תחושה של צביעות או חולשה, אבל חשוב לשלב בראיון אווירה נינוחה ומחוייכת (מתאים במיוחד בזמן מענה על שאלות בינאישיות). המראיין בודק אתכם גם כאנשים שצריכים להשתלב במרקם החברתי של מקום העבודה. חשוב ליצור רושם שלו וידידותי, וחיוכים בכמות מדודה ובמקומות מתאימים מעידים עליכם כעל אנשי שיחה נעימים, פתוחים ובעלי ביטחון עצמי גבוה. ובכלל, מומחית ההשמה של Next Work ממליצה לעבוד על דימוי עצמי גבוה לקראת הראיון. אנשים עם תחושת ביטחון ירגישו יותר נוח עם עצמם, והדבר יתבטא באופן טבעי בשפת הגוף. התחילו את היום בתחושה שאתם יכולים להשיג את המשרה ושמרו על מצב רוח אופטימי לפני הראיון ובמהלכו. אם אתם מחפשים עבודה, צוות היועצים של Next Work מזמין אתכם לשלוח קורות חיים, וילווה אתכם לאורך כל שלבי הגיוס, תוך הבנת צרכים ייחודים והתאמת פתרונות, בתהליך חיפוש העבודה תוך הפגנת רגישות, אכפתיות והבנת הלקוח.

Next Work- מבינים באנשים.

ליצירת קשר התקשרו: 04-6380111, 054-8730300.

bottom of page