top of page

שאילת שאלות בראיון עבודה האם למועמד כדאי לשאול שאלות ואילו?

שאילת שאלות בראיון עבודה האם למועמד כדאי לשאול שאלות ואילו?

ברוב המקרים כאשר אנו מתכוננים לראיון עבודה אנו חושבים ומתכננים מה נלבש, איך נשדר מקצועיות וביטחון, איך שפת הגוף שלנו לא תשקף לחץ וחרדה מהמעמד, וכמובן איך ומה נענה על אינספור השאלות שהמראיינים יציגו בפנינו. אך מה שאנחנו לא חושבים עליו בדרך כלל הוא אילו שאלות אנחנו בתור מרואיינים נציג בפני המראיינים שלנו במקום עבודה חדש. ראיון עבודה ראשון הוא שלב היכרות התחלתי במערכת היחסים שלכם עם מקום העבודה ועם המראיין. מומחית ההשמה של חברת Next Work:

“שאילת שאלות בראיון היא בהחלט לגיטימית וחשובה: מראיינים מודעים היטב כי גם לכם יש רצון להבין בפני מה אתם עומדים, ושאלות נכונות וטובות תעזור למראיין לגבש עליכם חוות דעת חיובית, תלמד על סקרנות טבעית שלכם, על כנות, ותשדר ביטחון שאינו מופרז. התעניינות באמצעות שאלות למראיין עשויה לגרום לך להראות מקצועי יותר. שאילת שאלות טובות מצביעה על אקטיביות ואם נעשית בצורה הנכונה אף על מידה טובה של אסרטיביות".

אז איך לשאול שאלות בראיון בצורה נכונה ?

  • הדבר החשוב ביותר הוא קודם כל להתכונן מראש. אל תישארו ללא מילים כאשר המראיין מאפשר לכם לשאול שאלות, גם אם הגעתם לראיון באופן עצמאי או דרך חברת כוח אדם למדו היטב את המקום אליו אתם מתראיינים והכינו שאלות בהתאם.

  • אל תהפכו את הדינמיקה בין מראיין ומרואיין, חשוב לזכור שאתם המרואיינים וגם אם יש לכם המון שאלות בחרו את המשמעותיות והחשובות ביותר.

  • שאלו את השאלות באופן מכבד ומנומס. האופן בו אתם שואלים את השאלות ילמד הרבה על אופייכם וטיב יחסי האנוש שלכם, ואלו בדיוק האלמנטים אותם מבקשים המראיינים לבחון בין יתר הנתונים המקצועיים שלכם.

  • היזהרו מלשדר עמדה ביקורתית, היו רגישים לשפת הגוף של האדם היושב מולכם אם נדמה לכם שהוא חסר סבלנות עצרו והמתינו להמשך השאלות שלו.

  • אך תשאלו שאלות שכבר ניתנה עליהן תשובה במהלך הראיון מאחר וזה יצביע על חוסר ריכוז ותשומת לב.

  • אל תשאלו את המראיין שאלות אישיות שאין להם מקום בשלב כה מוקדם של היכרות

אילו שאלות כדאי לשאול את המראיין?

אל תנסו להמציא שאלות מתחכמות או מפותלות. חשבו על הדברים שבאמת מעניינים אתכם לגבי מקום העבודה החדש והכינו אותן היטב מראש. השאלות צריכות להתמקד באופי התפקיד ובאופן עמוק ולא שטחי. ממש לא כדאי להתעסק בשלב זה עם בירורים קטנים או בשאלות טכניות שאת התשובות אליהן אפשר להשיג בקלות באתר החברה או אצל יועצת ההשמה. תשאלו שאלות הנוגעות לחוויה היומיומית של העבודה ולפעילות בתוך החברה. לדוגמא:

  • עם מי תעבדו באופן ישיר?

  • האם יש תיאור תפקיד מוגדר?

  • [D1] מה אופי העבודה, מה סדר היום?

  • האם אני עתיד להחליף עובד קיים? או שהתפקיד הינו בהקמה?

מתי הזמן הנכון ביותר לשאלות?

אתם צריכים להיות ערים לדינמיקה ואופי הראיון. לרוב מקובל להציג את השאלות בסוף הראיון. במידה והשאלה עולה בעקבות דבר שהמראיין אמר במהלך הראיון, ואין לה מענה בהמשך הראיון, אפשר להציג את בצורה עדינה, ומבלי להתפרץ לדברי המראיין.

סביר להניח שעל חלק מהשאלות תקבלו מענה עוד במהלך הריאיון, אבל אם לא - ברוב המקרים, לקראת סוף השיחה המראיין ישאל את המועמד אם יש לו שאלות לגבי התפקיד. במידה והמראיין אינו משאיר מקום לשאלות אפשר לבקש ממנו בנימוס. אל תשאלו יותר מידי שאלות 3-4 שאלות קצרות וענייניות בהחלט יספיקו.אתם מוזמנים לגלוש ללוח המשרות של Next Work ולמצוא שם את המשרה הבאה שלכם:


bottom of page